Νέο πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου σε κατοικίες


 

Νέο πρόγραμμα επιδότησης θέρμανσηςΘα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα 15/02/2021 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΔΑ Αττικής νέο πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης φυσικού αερίου. Το πρόγραμμα ισχύει για συμβάσεις σύνδεσης που θα υπογραφούν μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού. Το σχήμα επιδότησης είναι κλιμακωτό και κυμαίνεται από 300,00€ για ένα διαμέρισμα/μονοκατοικία έως 3.000,00€ για μία πολυκατοικία συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

 

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το νέο πρόγραμμα επιδότησης μπορείτε είτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα της ΕΔΑ Αττικής είτε να επικοινωνήσετε με εκπρόσωπο της εταιρείας μας.

Σχήμα επιδότησης

Το σχήμα επιδότησης είναι κλιμακωτό και το επιδοτούμενο ποσό ορίζεται από την κατηγορία σύνδεσης και την ισχύ του λέβητα εγκατάστασης σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Κατηγορία σύμβασης σύνδεσης Εγκατεστημένη ισχύς (kcal/h) Ποσό επιδότησης (συμπ. ΦΠΑ)
Κεντρική Θέρμανση (πολυκατοικία) >200.000 3.000€
Κεντρική Θέρμανση (πολυκατοικία) 150.001–200.000 2.250€
Κεντρική Θέρμανση (πολυκατοικία) 100.001–150.000 1.500€
Κεντρική Θέρμανση (πολυκατοικία) 35.001–100.000 1.100€
Κεντρική Θέρμανση (πολυκατοικία) <=35.000 550€
Αυτόνομη Θέρμανση (μεμονωμένο διαμέρισμα ή μονοκατοικία) Ανεξαρτήτου ισχύος 300€
Αυτόνομη Θέρμανση με ανυψωτική στήλη Ανεξαρτήτου ισχύος 300€

Ποιες δαπάνες καλύπτει

Το πρόγραμμα καλύπτει δαπάνες που αφορούν τις συσκευές και τα εξαρτήματα που απαιτούνται για τη μετατροπή της υπάρχουσας εγκατάστασης θέρμανσης άλλης μορφής ενέργειας σε αντίστοιχη χρήσης φυσικού αερίου.

 

Διαδικασία/βήματα συμμετοχής στο πρόγραμμα επιδότησης

1. Υπογραφή Σύμβασης Σύνδεσης – Υποβολή Δικαιολογητικών Α’ φάσης

Ο ενδιαφερόμενος καταναλωτής (ο ιδιοκτήτης στην περίπτωση μεμονωμένου διαμερίσματος ή μονοκατοικίας, ο διαχειριστής στην περίπτωση πολυκατοικίας) υπογράφει τη σύμβαση σύνδεσης φυσικού αερίου με την ΕΔΑ Αττικής καταβάλλοντας τα σχετικά τέλη σύνδεσης (εφόσον αυτά απαιτούνται) σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες της Εταιρείας.

Ταυτόχρονα με την κατάθεση των δικαιολογητικών σύμβασης σύνδεσης καταθέτει τα παρακάτω απαραίτητα δικαιολογητικά Α’ φάσης επιδότησης:

1.  Υπεύθυνη Δήλωση/Αίτηση Ένταξης στο πρόγραμμα Επιδότησης και Αποδοχής των Όρων Συμμετοχής σε αυτό.

2. Στην περίπτωση μεμονωμένου διαμερίσματος σε πολυκατοικία ή μονοκατοικίας, φωτοαντίγραφο πρόσφατου εκκαθαριστικού λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας (έκδοσης τελευταίου εξαμήνου έως την ημερομηνία κατάθεσης σύμβασης σύνδεσης).

Η ΕΔΑ Αττικής προχωρά σε έλεγχο της ορθότητας των δικαιολογητικών της Α’ φάσης, ενημερώνει τον καταναλωτή (ή τον εξουσιοδοτημένο από αυτόν για τη διαχείριση της σύμβασης σύνδεσης) σχετικά με προέγκριση ή την απόρριψη του αιτήματος επιδότησης και καταγράφει την σειρά προτεραιότητας ένταξής στο πρόγραμμα